7. aug, 2018

Tilbake til hverdagen

Semesterstart står for døra – snart er vi alle tilbake til hverdagen.

Håper du som student har funnet tid til å ta deg litt fri i løpet av sommeren, vært på en liten reise, en fjelltur (med eller uten Monsen) eller hjemme med familien. Sett en og annen fotballkamp, kanskje.

De første hverdagene etter en ferie, pleier jeg å bruke en del tid på nettet. Det jeg surfer etter, er billige flybilletter sørover i Europa og hytter til salgs i fjellheimen ikke så alt for langt fra Trondheim.

Jeg vet jo at både feriebudsjettet og CO2-kvoten er brukt opp for lengst, men jeg surfer i vei allikevel.

Og jeg tror jeg vet hva det handler om: Et ønske om å forlenge det gode livet. Jeg vil ikke at ferien bare skal står igjen som en parentes. Det er noe der som jeg vil ha med meg videre.

Er det gjenkjennbart? Kanskje. Kanskje ikke. Ferie kan jo være et slit også. Kanskje er du bare glad for å endelig være (tilbake) i Trondheim.

Uansett tror jeg nettsurfinga mi er uttrykk for noe ganske allment, nemlig behovet for leve det gode livet. Men svaret er kanskje ikke enda en tur til Kroatia eller hytte i Meråker. Kanskje er det heller å skape noen parenteser i hverdagen, pusterom som gjør at vi kan kjenne at livet er godt – her og nå.

Hva er i såfall dine parenteser? Et kafèbesøk med gode venner, en Netflixkveld med nypoppa popcorn, en kveldstur i Bymarka eller langs Ladestien? Kjenn etter og la det bli med deg - inn i hverdagen som gammel eller ny student.

Godt semester!

Studentprest Birte